Чи варто обирати спеціальність одразу після школи, чи краще спочатку «пробувати»?
Привіт, народ, а ви як думаєте — реально варто відразу після школи бігти обирати спеціальність і вриватися в університет, чи все ж краще спочатку трохи «пробувати» життя, попрацювати, поподорожувати, зрозуміти, що взагалі до душі? Бо я от закінчив школу пару років тому і досі згадую, як метушився з вибором — то на економіку тягнуло, то на щось творче, а в підсумку пішов туди, куди батьки порадили. Зараз думаю, може й не те зовсім, бо після першого року вже відчув, що душа не лежить. От і цікаво, чи багато хто так само шкодує, що не взяв паузу на роздуми.
2 Views

Знаєш, я свого часу теж вагався, але в підсумку вирішив не гаяти час і пішов одразу вчитися — і не пошкодував, бо інакше б розлінився і взагалі забив. Але з іншого боку, бачив знайомих, які взяли рік на себе: один поїхав волонтерити за кордон, інший попрацював в ІТ-компанії junior-позицією без диплома, і тепер вони набагато чіткіше розуміють, куди рухатись далі. Особисто мені здається, що якщо вже є хоч якась картинка в голові — краще стартувати, бо мотивація ще свіжа. А от коли сумнівів купа, то пауза може реально врятувати від вигорання на другому курсі. До речі, якщо хтось шукає варіанти, як зорієнтуватися в навчанні за кордоном чи просто в Україні — мені особисто сподобалось почитати на study різні історії та порівняння, бо там без зайвого пафосу показують реальні кроки. Але це вже чисто моя думка, кожен сам відчуває, коли готовий.